Een Joomla Template Installeren

Wil je zelf een joomla template installeren?

Het installeren van een joomla template is niet heel moeilijk om te doen. Maar het is wel handig om te weten hoe het precies zit. Daarom leg ik je in dit artikel uit hoe je een joomla template moet installeren. Dit doe ik met behulp van een stappenplan.

Stap 1: Ga naar je joomla administratie panel en log in. Om bij je administratie panel te komen typ je de URL van je website in met daarachter /administrator/. Dus zo moet het er in jouw adresbalk er uit zien: http://www.jouwdomeinnaam.nl/administrator/

Stap 2: Klik op het menu “extensies” rechts boven in de menubalk. Als je hier op hebt geklikt komt er een drop down menu naar beneden. Klik nu op Extension Manager.

Stap 3: Klik op browse En Zoek waar je de template hebt opgeslagen . Je ziet nu een scherm waar je de template die je graag voor je website wilt gebruiken, kunt installeren. Onder het kopje: Upload package file zie je een balkje met de knop browse ernaast. Klik daar op. Je wordt nu geleid naar je bestanden van je computer. Zoek waar je de template hebt opgeslagen en dubbel klik op die map. Dit moet trouwens een .zip of .rar bestand zijn.

Stap 4: Klik op installeren. Simpeler kan ik het niet maken.

Stap 5: Ga naar de template manager. De template is nu geïnstalleerd. Maar dit betekent niet dat de template ook op je website zal staan. Hiervoor moet je deze template eerst als Standaard instellen. Ga hiervoor terug naar het menu extensies en klik op template manager.

Stap 6: Stel je template in als standaard. Vink de template aan die je net hebt geïnstalleerd en klik op standaard. Dit is te herkennen aan het gele sterretje. 

Dat was het stappenplan. Een kind kan de was doen. Hieronder nog even een filmpje hoe de stappen in 2 minuten nog duidelijker worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*